Впевнена що всі господині (наші українські) добре натреновані на цьому непростому ділі, але вирішила знову поділитись маленьким маминим секретиком.
Справа в тому що тісто на вареники не обовязково розкатувати і вирізати стаканчиком. Для цього є простіший спосіб який чудово підійде господиням в яких на кухні небагато місця, так як "все це діло" може поміститись на маленькій площі або навіть в мисці якій замішуєте тісто.
Отож замішуємо тісто і робимо з нього кульки.
Добре обмочуємо їх в муці і кладемо одну на одну, злегка приплюскуючи. Виходить от така пірамідка.
Беремо пірамідку в руки і приплюскуємо формуючи паляничку.
Має вийти паляничка з 3-х слоїв:
Розділяємо і ліпимо 3 вареники :-)
Сподіваюсь комусь стане у пригоді такий спосіб :-)
Юля ти молодець , що описуєш ,для молодих господиня щось новеньке ,може хтось із за інтересу попробує цей варіант ліплення , а за одно і порадує своїх близьких .
ReplyDeleteА так у ручну давно не бачив, щоби хтось робив. Проте смачніше напевне виходить :)
ReplyDeleteНу незнаю, ми тільки так дома і робимо. Магазинні в мене в Україні завжди злипались або розварювались, ну і вони звичайно не такі смачні. А такої "пельменниці" на вареники в нас ніколи і не було. Як є практика то вручну дуже швидко робляться.
ReplyDeleteА навіщо ви їх на дечко виклали? В духовці запікати будете? О_О Чи то просто тимчасово, щоб їм було де лежати перед закидуванням в каструлю?
ReplyDeleteЮля, дуже цікавий і практичний спосіб! моя мама щось подібне робить тільки без пірамідки, а просто кожну окрему пальцями розтискає.
ReplyDeleteМагазинні вареники взагалі не люблю, і не купую. У мене вареники чоловік їсть хіба у мами або як теща наліпить. Трохи лінива я, напевне треба виїхати в Австралію щоб я захотіла і заскучила за ними :)))
До Wolpix: Саме так, на дечко виклали в очікуванні кип"ячої води :-)
ReplyDeleteДо NataS: Тут просто вибору нема, ми коли у Львові жили, також їли мамині або тещині :-D